fbpx

Tag-på-tag løsning hos Issø-skolen

Vi skabte en sund og sikker løsning

Issø-skolen i Svendborg stod med et asbestproblem, og efterspurgte kompetent rådgivning omkring, hvordan problemet kunne løses bedst muligt. Løsningen blev en fremtidssikret og vedligeholdelsesfri tag-på-tag-løsning med inddækning af den farlige asbest, som har givet skolen sit sunde miljø tilbage.

Issø-skolen entreprise

Issø-skolen efter renovering

Issø-skolen entreprise

Hvordan kommer man bedst og billigst af med asbest?

Den opgave blev vi stillet overfor, da Issø-skolen i Svendborg Kommune fik tilført midler til at renovere skolen, og valgte Tømrerfirmaet A-Z til at løfte opgaven som lokal og pålidelig entreprenør. Når vi står over for sådan en opgave, er det altid vigtigt at bruge vores professionelle indsigt til at afveje alle muligheder. Derfor udarbejdede vi inden projektstart flere mulige scenarier for skolens repræsentanter.

Medejer af Tømrerfirmaet A-Z, Peter Christiansen, siger:

Vi ser hurtigt, at der er gamle skifertage med asbest – og asbest og skolebyggeri går som bekendt ikke så godt hånd i hånd. Vi har tidligere i Odense Kommune lavet en meget vellykket tag-på-tag-løsning. Det gjorde, at vi hurtigt kunne se, at det var muligt både at inddæmme asbesten, løfte hele skolens udseende, gøre det sikkert for børnene at færdes der, og samtidig spare dem for mange penge, så der kunne laves mere indenfor.

Og projektet lykkedes: I dag har vi hjulpet Issø-skolen i mål med en bæredygtig og sund løsning, som er i håndværksmæssig topkvalitet.

Fra at se nedslidte og kedelige ud, ser skolens bygninger i dag fine og mere eksklusive ud, og er blevet et sikkert sted for børn og voksne at færdes. Vi har samtidig valgt en næsten 100 % vedligeholdelsesfri løsning, så skolens tekniske leder fremadrettet ikke skal gøre andet end at tømme tagrender i ny og næ, siger Peter Christiansen.

Issø-skolen entreprise

Issø-skolens tag under renovering.

Tag-på-tag løsning inddæmmede asbesten og sparede skolen for mange penge
For at løse problemet, uden at bruge unødigt mange penge, valgte vi en simpel og sikker teknik. Tagets asbest-fiberplader blev inddækket, fejet ned og fik 20 mm rockwool og 2 lag tagpap på. I samme ombæring fjernede vi de gamle storstene fra skolens gamle oliefyr.

Den simple og prisvenlige løsning har betydet, at tagene er tætte minimum de næste 50 år, mens der samtidig er flere penge til at renovere resten af skolen. Til sidst har vi givet skolebygningerne et yderligere løft med listedækning på taget, som har fået hele området til at se mere friskt, sundt og indbydende ud.

Procesoptimering er alfa omega
Når vi hos Tømrerfirmaet A-Z byder ind på offentlige opgaver, er det altid med en 100 % opvejning af opgavens omfang og en 360 graders analyse af projektets faldgruber. Vores mangeårige erfaring har lært os, hvordan vi hele tiden optimerer processer, så intet går til spilde. Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten, så derfor er det blevet vores spidskompetence at optimere vores tid og ressourcer bedst muligt.

Når vi bygger offentligt, er det vores fælles penge, vi bruger, så vi byder ikke ind på en opgave, vi ikke ved, vi kan løse til perfektion, selvom budgettet er stramt, siger Peter Christiansen.

Det kræver også stor tillid til vores tømrersvende. Tømrerfirmaet A-Z har mere end 30 voksne svende i teamet, og vores hovedfokus har altid været solidt dansk håndværk. Vores næste store offentlige byggeri bliver Sanderum-skolen, som også skal have et løft, og er et samarbejde, vi ser meget frem til.

Issø-skolen - tagrenovering

Issø-skolen – tagrenovering

Har du en byggesag, der mangler professionelle øjne? Så tøv ikke med at kontakte os i dag. Vi er lokalt forankret på Fyn, men vores håndværkere udfører arbejde over hele Danmark, og du er altid velkommen til at kontakte Peter og Jesper.

Peter Christiansen

Salg | Medejer

Tlf. 2080 2940
peter@tomrerfirmaetaz.dk

Jesper Lind Hansen

Jesper Lind Hansen

Tømrermester | Medejer

Tlf. 5119 6222
jesper@tomrerfirmaetaz.dk

Vi søger tømrere - Læs mere og ansøg her >